Real preko Electronicsa u finale

Košarkaški kup Kralja

Real preko Electronicsa u finale

Adnan Beganović

Košarkaši Real Madrida prvi su finalisti španjolskog kupa Kralja. Naime, u prvom polufinalu izabranici Ettorea Messina savladali su Power Electronis Valenciju (69:59).

Izabranici Svetislava Pešića bolje su ušli u utakmicu i tokom prve dvije četvrtine imali su prednost. Na odmor je momčad iz Valencije otišla sa osam poena prednosti, no već u trećoj četvrtini Kraljevi su zaigrali mnogo bolje, pa se prednost Power Electronicsa topila.

U posljednju četvrtinu ušlu se pri rezultatu 48:46 za Power Electronics, ali u istoj na parketu je postojala samo jedna momčad, ona iz Madrida. Košarkaši Reala nošeni podrškom sa tribina uspjeli su doći do preokreta i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Suarez sa 16, te Mirotić sa 15, poena, dok su kod poraženih Martinez sa 19, te Cook sa 11 bili najefikasniji.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Caja Laboral i Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije