Real ima novog spasitelja, Inter ispao iz Evrope

Sve poznato u grupi B

Real ima novog spasitelja, Inter ispao iz Evrope

A. Čaušević

Grupna faza Lige prvaka je okončana. Najveće iznenađenje predstavlja ispadanje Intera.

U grupi B kolo prije kraja svi timovi su mogli proći u nokaut fazu, na kraju su to uspjeli Real Madrid i Borussija Moenchengladbach.

Ova dva tima su igrala i međusobni duel u Madridu. Domaći su slavili sa 2:0. Novi spasitelj Los Blancosa je Karim Benzema.

Benzema je bio strijelac oba gola. Pogađao je u prvom dijelu nakon sjajni udaraca glavom.

Drugi susret između Intera i Shakhtara je završen 0:0. Nerazzurri su bili bolji rival, ali nisu uspjeli doći do toliko željene pobjede.

Imali su domaći niz dobrih prilika. Martinez je već na startu meča pogodio prečku, u nastavku dobre šanse su imali Lukaku te rezervista Sanchez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čilenaca je nakon kornera šutirao glavom te pogodio Lukakua. Belgijanac je tom prilikom spasio čist gol i nalazio se u ofsajd poziciji. U nadoknadi je dobru priliku imao i Eriksen, njegov dobar šut je odbranio 19-godišnji Trubin. 

Na kraju Real ide dalje s prve pozicije sa 10 bodova. Borussija i Shakhtar su osvojili po 8 bodova, ali zbog boljeg međusobnog duela dalje je prošao njemački tim. Inter je završio kao četvrti sa šest bodova. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Cuj Benzema novi spasitelj ?! Ej jbg
2 0
MirkanLudi
Laganica, trening utakmica.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi