Real "prevario" Heerenveen zbog Odegaarda
Foto: EPA

Nevjerovatna klauzula

Real "prevario" Heerenveen zbog Odegaarda

M. Šljivak

Madridski Real posudio je mladog norveškog fudbaler Martina Odegaarda holandskom Heerenveenu.

Međutim, trener ovog tima Jurgen Streppel nije oduševljen igrom 18-godišnjeg fudbalera, ali je prinuđen da ga drži u igri, barem jedan minut.

Razlog je sasvim nevjerovatan. Odegaard po klauzuli jednostavno mora igrati u svakom meču, jer bi po ugovoru Heerenveen morao platiti 40.000 eura za svaki meč kojeg norveški fudbaler propusti.

Ovo je svakako veliki propust ekipe Heerenveena. Klub igra znatno lošije dolaskom Odegaarda u ekipu, ali nesretni trener Streppel jednostavno nema druge opcije i rezultati kluba su pali u drugi plan zbog ovog fudbalera.

Od dolaska u Heerenveen Odegaard je odigrao sedam utakmica, ali kompletnu utakmicu još uvijek nije odigrao.

Najveću minutažu je imao u susretu protiv Utrechta kada je susret napustio u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Norveški fudbaler je član Reala postao 2015. godine. Stigao je kao velika tinejdžerska nada, ali se među Kraljevima nikad nije dokazao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi