Real rukometnim rezultatom savladao Rayo

Čak 12 golova u Madridu

Real rukometnim rezultatom savladao Rayo

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida deklasirali su Rayo Vallecano sa 10:2 u susretu 16. kola španske Primere.

Real je ponižavao rivala, no ipak ne bi rezultat ni približnio bi ovakav da su gosti bili kompletni, a ne sa dva igrača manje od 28. minute.

Danilo je već u trećoj minuti pogodio za 1:0, a onda preokret gostiju u svega dvije minute - Amaya u 10. i Jozabed u 12. pogađali su za veliko slavlje Raya.

U 14. minuti Tito je dobio direktan crveni karton u sastavu gostiju, a u 25. Bale donosi izjednačenje Realu. Tri minute kasnije Baena ruši Ramosa, dobija drugi žuti, a domaćin priliku da povede s penala. Ronaldo je bio precizan za 3:2. 

Do kraja prvog dijela još jedan gol Balea. U nastavku, očekivano, potpuna dominacija Reala koji je zabijao skoro u svakom ozbiljnijem napadu.

Redom su pogađali Benzema, Ronaldo, dva puta još Bale, pa još dva puta Benzema. Portugalac je na kraju zabio dva, Francuz tri, a Velšanin četiri gola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je trenutno treći sa 33 boda, a sada ima 42-15 gol-razliku, dok je Rayo treći sa dna sa 14 bodova. 


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.