Real sa Sevillom za titulu, Spahić u sastavu

36. kolo španske Primere

Real sa Sevillom za titulu, Spahić u sastavu

Danas je na rasporedu i pet utakmica 36. kola španske Primere. Kao i uvijek, pažnju najviše privlače utakmice Real Madrida koji dočekuje Sevillu i Barcelone koja putuje u goste, u zadnje vrijeme jako lošem Rayo Vallecanu.

Treba još istaknuti i duel koji će direktno odlučivati o putnicima u Ligu prvaka, između Malage i Valencie. U preostala dva susreta sastati će se Zaragoza i Athletic Bilbao te Betis i Atletico Madrid.

 

Real Madrid će na svom terenu pokušati da večeras savlada Sevillu i tako se barem malo iskupi za ispadanje u polufinalu Lige prvaka od minhenskog Bayerna. Ukoliko večear Real bude slavio, uz eventualni kiks Barcelone, već sada bi mogli osigurati naslov prvaka. Jose Mourinho neće imati većih problema sa sastavom i svi igrači osim ranije povrijeđenog Ricarda Carvalha će mu biti na raspolaganju.

Sa druge strane, na golu Seville će ponovo stajati Andres Palop, dok bi u zadnjoj liniji umjesto Juliena Escudea, trebao stajati naš Emir Spahić koji se oporavio od povrede koju je zaradio u utakmici protiv Barcelone još sredinom marta. Trener Seville, na raspolaganju neće imati Federica Kanoutea i Diega Perottia dok su Gary Mendel i Manu del Moral suspendovani.

 

Barcelona će gostovati kod Rayo Vallecana te će tako nastaviti potjeru za Real Madridom koji će nakon ispadanja iz Lige prvaka teško sebi dopustiti da kiksa i izgubi titulu u domaćem prvenstvu. Plejmejker Barcelone, Xavi će biti van stroja zbog povrede te bi ga u početnih 11 mogao zamjeniti Thiago Alcantara. Također u konkurenciji za sastav neće biti ni Gerard Pique koji ima problema sa povredom glave, koju je zadobio u utakmici protiv Chelseaja. Rayo Vallecano u zadnjih šest od sedam utakmica ne zna za pobjedu te će večeras imati jako težak zadatak da savlada drugoplasiranu Barcelonu.

 

Jedan od najzanimljivijih duela ovog kola će odigrati Malaga i Valencia. Dvije ekipe koji su direktni konkurenti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka će večeras na stadionu Rosaleda odmjeriti snage i možda dati neke odgovore na pitanja o učesniku Lige prvaka iduće sezone. Domaći nemaju problema sa povredama, a jedini van stroja je Julio Baptista. Kod gostiju povrijeđeni su Sergio Canales i Ever Banega a po suspenzijom je David Albelda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U preostala dva duela, Betis će na svom terenu tražiti bodove za miran finiš sezone protiv Atletico Madrida kom bodovi također trebaju da se primakne mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Zaragoza će do kraja očajnički pokušavati da se spasi ispadanja, a za protivnika će imati finalistu Evropa lige, Athletic Bilbao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.