Real Salt Lake i Kansas City u finalu

Sezona u MLS-u stigla do kraja

Real Salt Lake i Kansas City u finalu

Ekipe Real Salt Lake i Sporting Kansas Cityja igrat će u velikom finalu MLS Cupa za ovu sezonu. U finalu Zapadne konferencije, Real Salt Lake je u dvije utakmice bio bolji od Portlanda, dok je Sporting Kansas City eliminisao Houston Dynamo.

Navijači Portland Timbersa su napravili sjajnu atmosferu na Jeld-Wen Field stadionu, u želji da njihova ekipa stigne do pobjede od dva razlike i izbori nastup u velikom finalu. Međutim, i u revanšu je Real Salt Lake slavio pobjedu, ovaj put minimalnu ali sasvim dovoljnu. Jedini gol na utakmici postigao je Robbie Findley u 29.minuti nakon šuta Luisa Gila.

Kansas City je trebao pobjedu protiv Houstona, bilo kakvu s obzirom da je prva utakmica završila bez pobjednika i golova. Gosti su daleko bolje krenuli, nakon samo tri minute Oscar Boniek García je postigao gol. Kansas je stigao do izjednačenja u 14.minuti, CJ Sapong je zabio gol. Pobjedu Kansasu je osigurao Dom Dwyer u 63.minuti.

Ekipa Real Salt Lake Cityja je osvojila naslov 2009.godine, Kansas City devet godina ranije.  Finalna utakmica, 18. po redu u MLS-u, igra se 7. decembra na stadionu Sporting Park u Kansas Cityju.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.