Real se provukao protiv Schalkea u ljepotici na Bernabeu
Foto: EPA

Pobjeda Schalkea

Real se provukao protiv Schalkea u ljepotici na Bernabeu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Schalkea savladali su Real Madrid (4:3) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka, a Kraljevi zahvaljujući pobjedi iz prvog meča (2:0) idu među osam najboljih timova Evrope.

Hrabro se Schalke suprotstavio Realu kojeg je sreća spasila ispadanja. Nakon 20 minuta igre pogotkom Christiana Fuchsa su poveli s 1:0, ali radost gostiju iz Gelsenkirchena nije dugo trajala.

Samo pet minuta kasnije Cristiano Ronaldo koristi ubacivanje Tonija Kroosa, te pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Schalke je do novog vodstva stiže u 40. minuti. Nekadašnji napadač kraljevskog kluba Klaas Jan Huntelaar pogađa za prednost od 2:1.

Ponovo je radost gostiju trajala samo pet minuta. Ronaldo se pobrinuo za novo poravnanje, a pogodio je za rezultat poluvremena od 2:2.

Nastavak također donosi izuzetno zanimljiv meč. Real do prvog vodstva na meču stiže u 53. minuti kada Karim Benzema pogađa mrežu gostiju za vodstvo od 3:2.

Međutim, četiri minuta kasnije Sane je izjednačio rezultat na 3:3, a ovaj rezultat se zadržao sve do 85. minute susreta. Huntelaar drugim pogotkom donosi vodstvo Schalkeu (4:3) i nadu u prolaz dalje.

Ipak, do kraja Schalke nije uspio da postigne još jedan gol. Real je tako prošao među najboljih osam ekipa u Evropi zahvaljujući Ikeru Casillasu, koji je s nekoliko odbrana spasio Kraljeve.

Liga prvaka, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Schalke 3:4 (Ronaldo 25', 45', Benzema 53' / Fuchs 20', Huntelaar 40', 85', Sane 57')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti