Real skupo plaća golmana kojeg bi lako mogao dovesti i besplatno

Transfer već dogovoren?

Real skupo plaća golmana kojeg bi lako mogao dovesti i besplatno

Španski mediji donose ekskluzivnu vijest da je Real Madrid već dogovorio svoje prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku.

Dres Kraljevskog kluba trebao bi obući perspektivni golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga, za kojeg aktuelni španski i evropski prvak daje 20 miliona eura.

Toliko iznosi klauzula u Kepinom ugovoru sa Bilbaom koji ističe na kraju sezone, a u Realu ne žele ništa prepuštati slučaju pa su se odlučili da je aktiviraju kako bi prigrabili mladog golmana kojeg želi još nekoliko klubova.

Real Madrid bi Kepu Arrizabalagu lako mogao dovesti i besplatno nakon završetka sezone, ali čelnici kluba sa Santiago Bernabea ne žele da se kockaju znajući da je uvijek moguće da u međuvremenu potpiše novi ugovor sa baskijskim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu se nadaju da će transfer biti realizovan već u prvoj sedmici 2018. godine, a špekuliše se da će 23-godišnji čuvar mreže potpisati šestogodišnji ugovor po kojem će sedmično zarađivati 55.000 eura.

Kep Arrizabalaga je nedavno debitovao za špansku reprezentaciju protiv Kostarike, a trenutno je drugi izbor u Crvenoj furiji nakon nedodirljivog Davida De Gee.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi