Real slavio protiv nemoćnog Intera, Bayern osigurao mjesto u osmini finala

Mečevi 4. kola Lige prvaka

Real slavio protiv nemoćnog Intera, Bayern osigurao mjesto u osmini finala

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u gostima pobijedili Inter sa 2:0 u meču četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Kraljevski klub je lakše od očekivanog došao do pobjede na Meazzi i vratio se u borbu za prvo mjesto u grupi, a Interu su sada ostale samo teoretske šanse da se može plasirati u nokaut fazu ovog takmičenja.

Utakmica za Real je odlično počela nakon što je Barella faulirao Nacha, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu u ruke uzeo je Eden Hazard koji je pogodio za 1:0.

Svi nizbrdo za Inter je krenulo u 32. minuti. Vidal je pao u kaznenom prostoru i tražio je penal, ali je Taylor samo odmahnuo rukama. Čileanac je žestoko prigovarao, a engleski sudija mu je u nekoliko sekundi pokazao dva žuta, odnosno crveni karton.

To je dosta olakšalo posao Real Madridu jer se Inter mučio s igračem manje da ozbiljnije zaprijeti. Sve je bilo riješeno u ovom meču u 59. minuti kada je Hakimi postigao autogol i tako postavio konačnih 2:0 za goste.

U ovog grupi prvi je Gladbach sa osam bodova, a bod manje sada ima Real Madrid. Treći je Shakhtar sa četiri, a Inter je posljednji sa svega dva boda iz četiri utakmice.

Zanimljivo je večeras bilo i u grupi A gdje je Bayern na svom terenu pobijedio Salzburg sa 3:1 i osigurao mjesto u osmini finala.

Bayern je poveo u 42. minuti golom Lewandowskog, a domaći su udvostručili prednost početkom drugog dijela kada je svoju mrežu zatresao Wober.

Na semaforu je 3:0 bilo u 68. minuti, a u listu strijelaca upisao se Sane. Konačnih 3:1 postavio je Berisha pet minuta kasnije kada je postigao utješni pogodak za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iznenađenje u ovoj grupi večeras smo vidjeli u Madridu gdje su igrali Atletico i Lokomotiv iz Moskve, a susret je na kraju završen bez golova.

Bayern je prvi u grupi sa 12 bodova, a drugoplasirani Atletico ima pet. Lokomotiv je osvojio tri, a posljednji je Salzburg s jednim bodom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Pa dajte odmah PenalMadridu titilu da se ne igra džabe ovo takmičenje koje nema smisla sa ovakvim suđenjem Taylora koji je očigledno imao striktno uputstva da gosti moraju slaviti pod svaku cijenu
7 15
Rajvosa2019
I ovaj Real je postao jad i cemer , uvijek neki penali- guranje sudija / ciganluci
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi