Odavno Barcelona nije bolje igrala: Katalonski div ponizio Real Sociedad

Važna tri boda u San Sebastianu

Odavno Barcelona nije bolje igrala: Katalonski div ponizio Real Sociedad

E. Čaušević

Barcelona je večeras deklasirala u gostima ekipu Real Sociedada sa 6:1 u okviru 28. kola španske La Lige.

Katalonski klub je došao do važna tri boda s kojima je ostao odmah iza Atletico Madrida s kojim će se boriti do kraja sezone za titulu prvaka Španije.

Barcelona je bolje otvorila meč i nametnula svoj tempo, te su večeras odigrali vjerovatno najbolju partiju u sezoni. Gosti su do prednosti stigli u 37. minuti kada je Alba uposlio Dembelea čiji udarac brani golman domaćih, ali odbijenu loptu u mrežu šalje Griezmann za 1:0.

Samo šest minuta kasnije Barcelona je udvostručila prednost. Messi je odlično asistirao za Desta koji matira Remira za 2:0 i postiže svoj prvi pogodak u La Ligi.

Barcelona je posebno blistala u drugom poluvremenu. Katalonci su već u 53. minuti došli do novog gola, a u centru pažnje ponovo je bio Dest koji pogađa za 3:0.

Četiri minute kasnije na semaforu je bilo 0:4. Busquets je upisao odličnu asistenciju, a Lionel Messi pogađa mrežu Sociedada i tako na najbolji način kruniše rekord jer je sa 768 utakmica postigao rekorder po broju nastupa u dresu Barcelone.

No, Barcelona se nije zaustavila na tome jer je u 71. minuti "pukla petarda". Loptu je na nekih 40 metara od gola uzeo Dembele koji je potom "upalio motor" i odličnim prodorom došao do gola domaćih, a onda je sjajno pogodio za 5:0.

Međutim, Sociedad je šest minuta kasnije uspio da ublaži ovaj poraz kada je na 1:5 smanjio Barrenetxea. Ipak, posljednju riječ imala je Barcelona jer su u 89. minuti ponovo oduševili sve akcijom, a gol za konačnih 1:6 zabio je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni večeras nije dobio ni minute od Ronalda Koemana.

Barca je druga na tabeli sa 62 boda i ima četiri boda manje od lidera Atletica, dok je Sociedad peti sa 45 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Kuman pokazuje da je vrhunski trener sada je jasno da Mesi ostaje i uz još par pojačanja bit će to opet ona stara Barca
16 21
YouTalkinToMe
Šteta što kasno proigraše, da su barem ovako igrali onu prvu protiv pariza mogli su ih glat izbaciti.
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi