Real spriječio veliku zvijezdu da zaigra u finalu Mundijala: "Pocijepao sam pismo, znao sam šta je"

Plakao je i molio selektora, ali nije nastupio

Real spriječio veliku zvijezdu da zaigra u finalu Mundijala: "Pocijepao sam pismo, znao sam šta je"

A. Čaušević

San svakog fudbalera je da jednog dana zaigra u finalu Svjetskog prvenstva u dresu reprezentacije svoje zemlje. Ta želja se nekim ispuni, nekim ne. 

Angel Di Maria je 2014. godine bio jedan od najboljih igrača svijeta i ključnih ljudi zašto je Argentina izborila plasman u finale Svjetskog prvenstva, ali pismo iz Real Madrida je spriječilo sjajnog fudbalera zaigra u utakmici za koju se živi. 

Di Maria se povrijedio u četvrtfinalnom duelu protiv Belgije, polufinalni meč s Nizozemskom je propustio, dok se osjećao spremnim za veliko finale s Njemačkom. Na kraju je Real dobio ono što je htio.

"Nas trojica smo znali istinu. Doktor Daniel Martinez, selektor Alejandro Sabella i ja. Bio sam 90 % spreman za utakmicu. Želio sam igrati i pod cijenu da više nikad ne zaigram. Za mene je to bilo finale Svjetskog prvenstva, moje finale."

"Znao sam da me Real želi prodati, i tako je stiglo pismo. Daniel mi je rekao da je iz Reala, a nisam ga želio ni pogledati, odmah sam ga pocijepao."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Prišao sam kod Alejandru, plakao sam, rekao sam mu da nisam na 100 %. Želio je da igram, ali mislio je najbolje za tim. Želio sam da pokušam, primio bih injekciju, ali nakon sastanka Enzo Perez je dobio priliku", kazao je Di Maria za Telefe.

Di Maria je tog ljeta prešao u Manchester United za 75 miliona eura, a Argentinci su izgubili finale s 1:0. Trenutno ovaj 32-godišnjak s dosta uspjeha nosi dres PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti