Real u derbiju savladao Sevillu
Kraljevi su upisali drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu Španije (Foto: EPA)

Casemiro i Modrić za pobjedu Kraljeva

Real u derbiju savladao Sevillu

M. Šljivak

Madridski Real je u 20. kolu La Lige savladao na Santiago Bernabeu ekipu Seville sa 2:0.

Derbi meč je očekivano pružio tvrdu igru sa obje strane, a na kraju su Kraljevi ipak zasluženo upisali pobjedu.

Dominirao je Real u većem dijelu meča. Imali su Kraljevi nekoliko dobrih šansi, ali činilo se kao da lopta jednostavno danas neće htjeti u gol.

Međutim, u 77. minuti meča domaći su ipak došli do vodećeg pogotka. Šutirao je Casemiro snažno, Vaclik loptu nije mogao zaustaviti na putu ka golu i ona je završila u mreži za prednost od 1:0.

Nije Sevilla uspjela do kraja napraviti ništa pred golom Thibauta Courtoisa, ali je zato u nadoknadi meča Real došao i do drugog gola. Luka Modrić je ukrao loptu odbrani i pogodio je za sigurnih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 20. kolo:

Real Madrid - Sevilla 2:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Sta pobjediki,ubili puru u njima . Sevila se nije sastavila sa loptom ... Branili se sa 13 igraca
2 1
Mase007
Sta je sada pisite samo tako, a kad izgubi Real ospete sve po njemu. A sto su razbili Sevillu 23-4 sutevi, 70-30 posjed lopte to sutite. Kraljevi su svima trn u oku, al Real je Real...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi