Real u odličnoj utakmici savladao Caju  u Madridu

Madriđani i dalje bez poraza

Real u odličnoj utakmici savladao Caju u Madridu

Utakmicom Real Madrid-Caja Laboral okončano je peto kolo španske, košarkaške ACB lige. Real je tek nakon produžetka slavio pobjedu (83:81).

Obje ekipe ušle su u ovaj susret na krilima dobrih rezultata u Euroligi. Real Madrid ove sezone još uvijek nema poraza, a momčad Pabla Lasa želi da se serija nastavi i nakon ovog susreta. Caja je nakon nešto lošijeg starta podigla formu i igra mnogo bolje.

Domaćin je bolje otvorio susret, vodili su tokom cijele prve četvrtine i držali Caju na minus šest. Prvih deset minuta završeno je rezultatom 18:14. U nastavku Caja igra bolje i nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini dolaze na minus jedan. Real se potom ponovo budi, odlično igraju Carroll i Reyes, a  prednost domaćina raste. Na poluvrijeme Madriđani odlaze sa rezultatom 41:32. 

 

Caja ne uspijeva da ugrozi Madriđane ni u nastvaku utakmice. Caja se međutim nije predavala, a još uvijek su itekako bili u utakmici. Ivanović sa Cajom protiv Reala ima pozitivan omjer. U zadnjih 13 susreta ima osam pobjeda. Nakon trideset minuta igre Caja je gubila 58:51. Vratila se Caja u zadnjoj minuti u potpunosti u susret, bilo je samo plus dva za domaćina, a Lampe svojim koševima odvodi utakmicu u produžetak (72:72).

Real u produžetku ima više snage, a Mirotić svojim 16. poenom donosi pobjedu domaćinu rezultatom 83:81. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je upravo Mirotić sa 16 poena, dok je Carroll postigao 13. Kod gostiju Nemanja Bjelica je postigao 25, a Maciej Lampe 22. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.