Real u paklu Anfielda

Real u paklu Anfielda

Navijači Liverpoola će večeras nositi svoj tim u pokušaju da odbrane gol prednosti iz Madrida. Juventus želi prekinuti neugodnu seriju protiv engleskih klubova i pobijediti Chelsea. Bayern je već završio posao, a velika bitka vodiće se i u Atini.

Liverpool – Real Madrid

Liverpool će večeras ugostiti najveći tim evropskog nogometa, Real Madrid. Domaći brane prednost od jednog gola iz prve utakmice na Bernabeu, koju im je svojim pogotkom u 82. minuti obezbijedio Yossi Benayoun.

Champions Planet – Dom mladih
Sarajevski ljubitelji vrhunskog fudbala utakmice Lige šampiona mogu pratiti skupa sa nama, u izvanrednoj atmosferi Doma mladih, uz istinski fudbalski ugođaj i mnoštvo zanimljivih sadržaja, a najsretniji će osvojiti i Heinekenovu veliku nagradu – Put i VIP ulazicu za finale Lige šampiona u Rimu.
„Idemo u drugo poluvrijeme ovog duela i naš gol može može preokrenuti stvari. Tim mora vjerovati u pobjedu na Anfieldu, moramo ostaviti srce na terenu i sa pobjedom napustiti Englesku. Mi možemo pobijediti ovdje isto kao što su i oni u Madridu.“ uvjeren je Juande Ramos u dobar rezultat u Liverpoolu.

Real Madrid je takmičenje u Ligi prvaka napuštao u ovoj fazi u posljednja 4 nastupa i nadaju se da je sada pravo vrijeme da se stvari preokrenu u njihovu korist. Kapiten Raul se osvrnuo na atmosferu na Anfieldu:

 „Imao sam čast da kao navijač pratim utakmicu na ovom stadionu i atmosfera je spektakularna. Nadam se i vjerujem da će nam takva atmosfera pomoći da damo najbolje od sebe. Vjerujem u tim i mislim da možemo napraviti dobar rezultat.“

guti-benayU Liverpoolu će se braniti jedan gol prednosti iz MadridaJuande Ramos nema problema sa povredama i suspenzijama. Nakon što nisu igrali, zbog suspenzije, u subotu u gradskom derbiju protiv Atletica, u tim se vraćaju Pepe i  Wesley Sneijder.

Trener Liverpoola, Rafael Benítez, nada se da bi do večeras mogli biti spremni njegovi ključni igrači Fernando Torres, Alvaro Arbeloa i Daniel Agger. Oni će u poslijepodnevnim satima biti podvrgnuti testovima koji će pokazati hoće li se oni naći večeras na terenu. Oporavak ovih igrača raduje navijače Liverpoola, jer već u subotu ih čeka najveći derbi Engleske na Old Traffordu. Albert Riera je sakupio kartone i večeras ne može pomoći svom timu.
U Engleskoj se za vikend igrao FA Cup, tako da su Redsi mogli da se odmore i spremno dočekaju susret sa Realom. Liverpool nije igrao utakmicu od 3. marta i pobjede nad Sunderlandom od 2-0.

„Mislim da će ova utakmica biti drugačija od one na Bernabeu. Mi igramo na Anfieldu i naravno da želimo pobijediti. Neću reći ništa što bi odalo način na koji ćemo to i učiniti, ali mislim da Real neće krenuti u napad od prve minute, već će igrati na kontra-napade i čekati svoju priliku.“ istakao je popularni Rafa, koji je sa Liverpoolom već jednom bio na krovu Evrope, večerašnji duel.

Kapiten Steven Gerrard odigrao je posljednjih nekoliko minuta u Madridu a večeras kreće od prve minute.
 “Najbitnije je ne opustiti se. Mi imamo još 90 minuta borbe i moramo ostati čvrsto na zemlji. Real ima izuzetno kvalitetne igrače i može pobijediti bilo gdje i mi moramo igrati na istom nivou kao prvu utakmicu, ako ne i bolje, da bi osigurali prolaz dalje.

Liverpool na Anfieldu nije poražen u posljednjih 9 utakmica Lige prvaka, a u posljednjih 17 postigli su pogodak,  što ni malo ne raduje goste iz Madrida. Ovo je utakmica dva velika kluba i šteta je što večeras jedan morati napustiti Ligu prvaka.


Juventus – Chelsea

Tim iz Torina poražen je u prvoj utakmici na Stamfordu minimalnim rezultatom 1-0, golom Didiera Drogbe i večeras će morati dati sve od sebe da preokrenu stvari u svoju korist. Taj posao će biti teži ako se u obzir uzmu povrede Marca Marchionnija, Mohameda Sissoka i Maura Camoranesija koji je povrijeđen  u prvoj utakmici u Londonu. I pored izostanaka Claudio Ranieri misli da njegov tim može do sljedećeg kruga.

juve-treningEkipa Juventusa nije potpuna za večerašnji meč, ali optimizma ne manjka“Bez obzira ko bude igrao, mislim da ćemo odigrati odličnu utakmicu večeras. Ja imam velike igrače koji će večeras pokazati svoju vrijednost. Juventus je veliki tim evropskog i italijanskog fudbala i ko god obuče ovaj dres mora dati sve od sebe i izgarati na terenu.”

“Rezultat iz prve utakmice je negativan, ali nije nešto što se ne može stići.” mišljenja je najbolji igrač i kapiten Jeuventusa, Alessandro Del Piero, “Mnogo je stvari koje mogu odlučiti ovaj meč, ali mislim da će presuditi naš timsku duh i podrška naših navijača. Ovaj put igramo kući i ponavljam da će atmosfera biti presudan faktor.”

Chelsea ide na sjever Italije sa jednim golom prednosti i povratak oporavljenih Michaela Essiena i Ricarda Carvalha daje im velike šanse da ostanu neporaženi u Torinu. Nicolas Anelka i Deco su pod znakom pitanja i odluka o njihovom nastupu biće donesena poslije današnjeg treninga.

“Uvijek je bitno sačuvati mrežu, ali ako se samo branite, ne želite postići gol i ne želite dominirati na terenu imaćete velikih problema” upozorio je trener gostiju Guus Hiddink i najavio dobru igru tima sa Samforda, “Mi volimo napadati i to je karakter ovog tima i nismo došli da se branimo.”

Juventus je bez pobjede protiv engleskih timova u posljednjih 8 utakmica u evropskim takmičenjima, a na domaćem terenu nisu postigli pogodak u posljednje 3 utakmice protiv Engleza i večeras se nadaju da bi se stvari mogle odvijati drugačije.


Panathinaikos – Villarreal

Navijači Panathinaikosa zasigurno će ispuniti tribine Spiros Louis stadiona do posljednjeg mjesta i bodriti svoje momke u želji za plasmanom u sljedeću rundu. Domaći imaju odličan rezultat iz prve utakmice  (1-1), a izuzetno važno je za njih što su uspjeli postići gol u gostima i olakšati sebi posao u drugom meču.

 “Oba tima su kvalitetna, a Villarreal ima izuzetno jak tim” istakao je holandski stručnjak na klupi domaćih Henk Ten Cate, “Dobro smo se pripremili i igramo na svom stadionu, tako da imamo velike šanse za sljedeći krug, a to ćemo uspjeti samo ako budemo igrali sa željom i strašću.”

Trener Manuel Pellegrini poveo je na putovanje 21 igrača i jedini izostanak je Gonzalo koji je povrijeđen.

“Ni jedan tim u ovom duelu nema ulogu favorita. Panathinaikos ima prednost gola u gostima i mi moramo igrati na pobjedu. Ako budemo kontrolisali igru kao u prvoj utakmici i iskoristili šanse koje stvorimo, možemo napraviti dobar rezultat.”, rekao je Pellegrini koji se nada da bi večeras “Žuta podmornica” mogla ostvariti dobar rezultat.


Bayern - Sporting

Nemoguća misija za Sporting u Minhenu. Pred ekipom iz lisabona je težak zadatak, a njegovo izvršenje u ovom trenutku daleko je od realnog. Bavarci su prvu utakmicu odigrali odlično i pogodili nevjerovatnih pet puta na José Alvalade stadionu, što im daje za pravo da već razmišljaju o sljedećem krugu.

bayern-toniU Minhenu će se igrati "pro forme"Jürgen Klinsmann, trener domaćih i dalje misli da je Sporting dobar tim:
“To što su izgubili 5-0 ne znači da su loš tim i danas će pokušati to i dokazati. Mi smo jednom nogom u četvrtini finala, ali treba odigrati i večerašnju utakmicu pred našim navijačima i potvrditi to.”

Večeras bi tim Bayerna mogao biti umnogome drugačiji od onog iz prve utakmice, tako da bi svoju priliku mogao dobiti i golman Hans Jörg Butt kojem bi ovo bila prva utakmica u dresu Bayerna ove sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.