Real ubjedljiv protiv Apoela

Revija golova u Madridu

Real ubjedljiv protiv Apoela

Midhat Šljivak

Real Madrid je savladao večeras u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka kiparski Apoel rezultatom 5:2, te je sa ukupnimih 8:2 prošao u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Real je nakon dvije minute igre imao priliku, ali udarac Higuaina glavom nije bio precizan. Tri minute kasnije grešku odbrambenog igrača Apoela Kake, nije iskoristio Ronaldo, čiji je udarac sa nekoliko metara sjajno odbranio golman gostiju Pardo.

 

Nakon toga je usljedio pokušaj Ronalda glavom u 25. minuti, no šutirao je preko gola, d abi samo minut kasnije  Marcelo odlično centrirao, a ronaldo je pogodio sa svega nekoliko metara za vodstvo Reala od 1:0.

 

U 36. minuti Real je povećao vodstvo. Kaka je fantastičnim šutem sa preko 25 metara pogodio mrežu Parda za vodstvo Kraljeva od 2:0.

 

Kaka je pet minuta kasnije još jednom odlično šutirao, no pogodio je stativu, da bi već u narednom napadu jedan fudbaler Apoela zamalo postigao autogol, no odbranio je Pardo.

 

Na odmor se otišlo vodstvom Madriđana od 2:0.

 

Nastavak utakmice nije donio gotovo ništa. Prvih dvadeset minuta drugog poluvremena nije donijelo niti jednu ozbiljniju priliku pred oba gola. Bilo je tak nekoliko poluprilika, koje se odlazile daleko od gola Real, odnosno Apoela.

 

Apoel je do gola stigao u 67. minuti utakmice. Odigrali su Kiprani fantastičnu akciju koju je u pogodak pretvorio Gustavo Manduca za smanjenje vodstva na 2:1.

 

Kiprani su u 72. minuti mogli do izjednačenja. Charalambidis je prošao po lijevoj strani, te je ušao u kazneni prostor. Dobro je šutirao, no Casillas je spasio Real sjajnom odbranom. Kazna za propuštenu priliku stigla je tri minute kasnije. Cristiano Ronaldo je na fenomenalan način postigao gol iz slobodnog udarca za vodstvo Reala od 3:1.

 

Vodstvo na 4:1 u 80. minuti povećao je Jose Callejon. Izbjegao je ofsajd zamku, te je preciznim šutem savladao Parda za četvrti gol izabranika Jose Mourinha. Samo dvije minute kasnije dosuđen je penal za Apoel, koji je u pogodak pretvorio Solari. 

 

Festival golova nastavljen je u 84. minuti. Angel Di Maria je prekrasnim lobom savladao Parda za prednost Reala od tri gola 5:2.

 

Minut kasnije Esteban Solarije promašio nevjerovatnu priliku kada sa samo nekoliko centimetara promašuje prazan gol Casillasa.

 

Do kraja susreta vrijedi izdvojiti još jedan pokušaj Di Marie, no šutirao je neprecizno, pa je ostalo konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


szólj hozzá: iu1-0vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu2-0vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu2-1vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu3-1vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu4-1vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu4-2vk[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: iu5-2vk[Matchhighlight.com]
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.