Real završio sa pojačanjima
Novi član Reala je Xabi Alonso

Real završio sa pojačanjima

Glavni direktor Real Madrida Jorge Valdano izjavio je kako je dovođenje pojačanja u klub završeno za ovaj prijelazni rok, nakon što je u utorak potpisao Liverpoolov vezni igrač Španac Xabi Alonso.

"S ovim pojačanjem zatvara se poglavlje transfera", rekao je Jorge Valdano.

"Prije početka predsezone trener (Manuel Pellegrini) nam je rekao da je potrebno još pojačati dva mjesta: odbranu i sredinu terena i to smo i napravili", dodao je.

Prije Xabija Alonsa, Real je doveo Alvara Arbeloa, također iz Liverpoola.

Real je dakle barem privremeno odustao od Francuza Francka Riberyja. "Bayern je bio zahtjevan od početka", istaknuo je Valdano.

Xabi Alonso je osmo pojačanje Reala nakon Brazilca Kake (Milan), Portugalca  Cristiana Ronalda (Manchester United), Raula Albiola (Valencija) i Alvaro Arbeloa (Liverpool), Estebana Granera (Getafe), Alvara Negreda (Almeria) i Karima Benzeme (Lyon).

Klub će se sada koncentrisati na prodaju igrača kako bi ekipu sveo na 25 fudbalera. Kandidati za odlazak su Huntelaar, Robben, Van der Vaart i Sneijder.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.