Real želi pregovarati s Lilleom oko Hazarda

Real želi pregovarati s Lilleom oko Hazarda

Edmir Škorić

Prema pisanju belgijskog dnevnog lista De Sandaard, madridski Real želi dovesti reprezentativca Belgije Edena Hazarda.

Dvadesetogodišnji Hazard, jedan od ključnih igrača francuskog prvaka Lillea, smatra se jednom od najvećih nada evropskog nogometa.

Mnogi klubovi, uključujući PSG, Liverpool i Arsenal, namjeravali su ga dovesti još prošlog ljeta, ali na kraju je Belgijanac ostao u Lilleu. Direktor Real Madrida Zinedine Zidane priznao je da obožava način na koji igra Hazard, te je navodno dobio zeleno svjetlo od predsjednika Florentina Pereza da krene u pregovore s Lilleom.

Ipak, neće Real lako doći do potpisa ovog veznjaka, to je sasvim sigurno. Lilleov predsjednik Michel Seydoux je prošlog mjeseca kazao kako Hazard vrijedi dvostruko više od Samira Nasrija, koji je za 24 miliona funti iz Arsenala prešao u Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.