Real želio Messija, a on poslao vrhunski odgovor Perezu

Tri ponude za najboljeg igrača svijeta

Real želio Messija, a on poslao vrhunski odgovor Perezu

Midhat Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi odbio je tri ponude Real Madrida.

Kako navodi Cadena Cope, predsjednik Kraljeva Florentino Perez, tri puta je poslao ponudu za Argentinca i to u periodu između 2011. i 2014. godine.

Međutim, u sva tri navrata je ponudu odbio, a odgovor kojeg je Perez dobio je zaista sjajan.

"Hvala vam na interesu, ali moj klub je Barcelona. Ne postoji novac koji bi zamijenio sreću koju imam u Barceloni", odgovorio je tada Messi.

Prvi pokušaj dovođenja bio je 2011. godine. Real je imao namjeru da proda Cristiana Ronalda Manchester Cityju, ali su odustali od prodaje nakon što je Barcelona poslala odgovor.

"Hvala na interesu, ali Leo nije na prodaju", uzvratili su iz Barce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvije godine kasnije, još dvije ponude Reala. Ipak, ponovo su odbijeni, te je Messi ostao u Barceloni, gdje je proveo kompletnu karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije