Realu samo bod u predgrađu Madrida

LaLiga, 32. kolo

Realu samo bod u predgrađu Madrida

Večerašnjim duelom Leganesa i Real Madrida je zatvoreno 32. kolo španske La Lige. Na kraju su rivali u Leganesu podijelili bodove pošto je susret završen rezultatom 1:1.

U Leganesu je viđena utakmica bez velikog broja ozbiljnih prilika, favorizovani Real nije djelovao toliko loše, ali su domaći hrabrom igrom uspjeli doći do boda.

Prva ozbiljna šansa je viđena u devetoj minuti kada je Asensio pokušao, ali nije uspio savladati golmana domaćih.

Na prvi gol se čekalo do samog finiša prvog poluvremena. Igrala se 45. minuta kada je Braithwaite vratio loptu na vrh kaznenog prostora, a Silva lijepim udarcem "zaledio" Kraljeve i postavio rezultat provog dijela, 1:0.

Krenuo je Real ofanzivnije u nastavku, a do izjednačenja je došao već u 51. minuti kada je Benzema iz drugog pokušaja uspio savladati golmana Leganesa za 1:1.

Na nova velika uzbuđenja se čekalo do finiša susreta. Prvo je u 83. minuti Youssef En-Nesyri uspio zatresti mrežu Reala, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda, da bi par trenutaka kasnije na drugoj strani golman Leganesa sjajno odbranio pokušaj Marcela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja su mreže mirovale, pa je susret na periferiji Madrida završen rezultatom 1:1.

Real Madrid sada ima 61 bod na trećoj poziciji, dok je Leganes sa novim bodom došao do ukupno 41 i uspio se probiti na 11. poziciju na tabeli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi