Realu spektakl u Dortmundu, Kane junak Tottenhama

Realu spektakl u Dortmundu, Kane junak Tottenhama

Edmir Škorić

U grupi H druge pobjede večeras su ostvarili Real Madrid i Tottenham.

Real Madrid je gostovao u Dortmundu i u jednoj sjajnoj utakmici bio je bolji od domaće Borussije rezultatom 3:1.

U 18. minuti Real je poveo nakon eurogola Garetha Balea, pa je na odmoru tim iz Madrida imao minimalnu prednost.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Ronaldo je na ubačaj Balea zakucao loptu u mrežu domaćih za već sigurnih 2:0. Ubrzo, u 54. minuti, Aubameyang pogađa i Borussia se vraća u meč.

U ostatku meča žestok tempo, napadalo se s obje strane, da bi konačnih 3:1 za Kraljeve, koji sada imaju maksimalnih šest bodova, baš kao i Tottenham, postavio sjajni Ronaldo u 80. minuti.

Harry Kane je bio junak Spursa na  gostovanju u Nikoziji protiv APOEL-a. Napadač engleske reprezentacije zabio je hat-trick. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H, 2. kolo:
Borussia - Real Madrid 1:2 (Aubameyang 54/ Bale 18, Ronaldo 50)
APOEL - Tottenham 0:3 (Kane 39, 62, 67)



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi