Rebić 'zapalio' Frankfurt, Kovač se nasmijao Bayernu u lice!

Bavarci ostali bez duple krune

Rebić 'zapalio' Frankfurt, Kovač se nasmijao Bayernu u lice!

E. Škorić

Nogometaši Eintracht Frankfurta osvojili su večeras Kup Njemačke.

Iako je Bayern bio veliki favorit, Frankfurt je sve iznenadio na Olimpijskom stadionu u Berlinu, pa je slavio s 3:1 i Bavarcima uskratio duplu krunu.

Frankfurt je poveo golom Rebića u 11. minuti, no Bayern je uspio u 52. minuti poravnati na 1:1, kada je Robert Lewandowski postigao gol.

Do 82. minute na semaforu je bilo 1:1, a onda novi gol Rebića, koji donosi veliko slavlje Frankfurtu. Gaćinović je u 96. minuti iz kontre postavio konačnih 3:1.

Robert Kovač tako sa stilom odlazi iz Frankfurta i to pravo u redove Bayerna, koji su ga imenovali za trenera prije nekoliko sedmica.

Za Frankfurt je ovo četvrti trofej u Kupu Njemačke, prvi od 1988. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi