Rebrov je napravio što niti jedan drugi selektor ne bi: "Što me to pitate? To je svako znao"

Pokazao je gospodske manire

Rebrov je napravio što niti jedan drugi selektor ne bi: "Što me to pitate? To je svako znao"

Admin Čaušević

Do sada je nezabilježen slučaj da neka reprezentacija sa Eura ispadne sa četiri boda, prvi kojim se to desilo su nesretni Ukrajinci koji su svoju grupu završili na posljednjem mjestu.

Ukrajina je uspjela odigrati 0:0 protiv Belgije, ali je ispala zbog remija Slovačke i Rumunije. Rumunima i Slovacima je odgovarao neriješen rezultat što se na kraju i desilo.

I dok bi mnogi selektori rigali vatru te se pozivali na skandal selektor Ukrajine je bio nevjerovatno miran te uopšte nije upirao prstom u druge.

"Izgubili smo prolazak dalje u prvoj utakmici", rekao je Rebrov na početku razgovora s medijma te nastavio:

"Zadovoljan sam kako su se igrači probudili nakon utakmice protiv Slovačke. Danas smo igrali protiv jedne od najboljih selekcija, bilo je teško."

Novinari su pitali Rebrova za remi Rumunije i Slovačke, ali je selektor Ukrajine odbio dati bilo kakav komentar:

Oglasi

"Ne znam zašto me ljudi to pitaju. Znali smo i prije turnira kako će se računati prolazak dalje ", objasnio je 50-godišnjak te dodao:

"Imamo mladu ekipu pred kojom je velika budućnost. Stekli su iskustvo koje trebamo iskoristiti sljedeći put. Ne mogu reći ništa loše o ovim igračima."

Inače, na utakmici Rumunije i Slovačke dosuđen je poprilično skandalozan penal za Rumune što je izazvalo revolt na društvenim mrežama.

"Penal koje je dobila Rumunija je skandalozan"; "Hancko je napravio prekršaj izvan šesnaesterca, ali je VAR neobjašnjivo poništio odluku i dosudio jedanaesterac. Crna tačka za fudbal";

"Kako ovo može biti penal? Prvi kontakt je očito bio izvan kaznenog prostora i Hagi je pao zbog tog kontakta, a ne zbog onog u kaznenom prostoru. Užasna odluka."

"Nije penal? Jeste li vi slijepi. Slovačka je pokradena", "Nije penal, faul je bio šesnaesterca", još su neki od komentara.

Rumunija je na kraju završila na prvom mjestu i tek čeka narednog protivnika, dok će Belgijanci u teži dio žrijeba i saa drugog mjesta u grupi idu na Francusku u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi