Očaj Ukrajine! U remiju Rumunije i Slovačke viđen najveći skandal Eura: "Crna tačka za fudbal"

Ukrajina sa četiri boda ide kući

Očaj Ukrajine! U remiju Rumunije i Slovačke viđen najveći skandal Eura: "Crna tačka za fudbal"

Admin Čaušević

Pred start Evropskog prvenstva činilo se nemogućim da jedna reprezentacija napusti turnir sa osvojena četiri boda, ali se na kraju to desilo i to reprezentaciji Ukrajine. Za njih se sve odvilo na razočaravajući način.

Ukrajina je u posljednjem kolu odigrala 0:0 protiv Belgije, dok je drugi meč grupe E između Slovačke i Rumunije okončan rezultatom 1:1 što je značilo eliminacija Ukrajinaca.

U tom scenariju su sve ekipe grupnu fazu završile sa po četiri boda, a na kraju je Ukrajina ispala i to zbog negativne gol-razlike 2:4.

Već se najavljivalo da bi Rumuni i Slovaci mogli odigrati neriješeno jer taj rezultat objema selekcijama donosi prolazak dalje. Upravo to se i desilo na kraju.

Slovaci su imali vodstvo preko Dude, a onda je Marin zabio iz zaista kontroverznog penala, možda i najvećeg skandala u dosadašnjem dijelu Eura.

Iako se činilo da je prekrđaj nad Hagijem napravljen van kaznenog prostora, sudija Siebert je odlučio pokazati na bijelu tačku. Situaciju pogledajte ovdje.

Oglasi

Tek kada Ukrajinci vide kakav penal je dosuđen za Rumune sigurno će rigati vatru. To su u međuvremenu već učinili tamošnji mediji.

Uglavnom se koristi termin "skandal" te su mnogi u čudu kako su sudije mogle napraviti takav propust i dosuditi penal za Rumune.

Slični se komentari mogu pročitati i na društvenim mrežama. Piše se o najvećem skandalu u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva.

"Penal koje je dobila Rumunija je skandalozan"; "Hancko je napravio prekršaj izvan šesnaesterca, ali je VAR neobjašnjivo poništio odluku i dosudio jedanaesterac. Crna tačka za fudbal";

"Kako ovo može biti penal? Prvi kontakt je očito bio izvan kaznenog prostora i Hagi je pao zbog tog kontakta, a ne zbog onog u kaznenom prostoru. Užasna odluka."

"Nije penal? Jeste li vi slijepi. Slovačka je pokradena", "Nije penal, faul je bio šesnaesterca", još su neki od komentara.

Rumunija je na kraju završila na prvom mjestu i tek čeka narednog protivnika, dok će Belgijanci u teži dio žrijeba i saa drugog mjesta u grupi idu na Francusku u osmini finala.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Čist penal ko suza, kontakt je u 16. Ne gleda se druga noga gdje nema kontakta lol.
0 1
Ecosport
Ko yebe ukrajince, pali su na ložionu američku, pa su pristali na rat sa Rusima. Dovoljno im je što im je UEFA namjestila da dođu na prvenstvo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi