Red Bull konačno pravi

Major League Soccer

Red Bull konačno pravi

Sinoć su odigrane sve utakmice sedmog kola MLS-a u kojem nije bilo nekih većih iznenađenja. Vodeći timovi lige, New York i Los Angeles, upisali su nove pobjede.

Siniša Ubiparipović nije ulazio u igru u prvoj pobjedi Red Bulla u Washingtonu nakon pet godina (2:0). S pet pobjeda u prvih šest utakmica Red Bull je upisao najbolji start u historiji kluba. Juan Pablo Angel je u 51. minuti asistirao Ibrahimu Salou za vodstvo, a osam minuta kasnije je sam pogodio za pobjedu Red Bulla.

Edson Buddle je nastavio svoj golgeterski niz i protiv Philadelphije. Sa devet golova u šest utakmica Buddle predvodi Galaxy do prvog mjesta, koje je krajnji cilj kluba iz Los Angelesa. Buddle je u pobjedi Galaxyja protiv Philadelphije 3:1 postigao dva pogotka, a Adolph Joseph je u 56 sekundi načeo mrežu gostiju.

Najlakši posao je imao Houston, koji je sa 3:0 bio bolji od Kansasa. Luis Landin je u 23. minuti načeo mrežu Kansasa, a kasnije je asistirao Brianu Mullanu i Samuelu Appiahu. Minimalnu pobjedu ej upisao San Jose protiv Colorada, a jedini pogodak postigao je Chris Wondolowski.

Pobjedu je upisao i Real protiv Toronta rezultatom 2:1, dok su mečevi New England – Dallas, Chicago – Chivas USA i Seattle i Columbus završili identičnim rezultatima 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.