Red Bull poražen, Henry nije igrao
Siniša Ubiparipović je igrao prvo poluvrijeme

Ubiparipoviću 45 minuta

Red Bull poražen, Henry nije igrao

U MLS-u su sinoć odigrane četiri utakmice među kojima je najviše pažnje izazvao derbi između Columbus Crewa i New York Red Bulla. Thiery Henry nije igrao, ali je njegovo prisustvo na tribinama izazvalo dosta pažnje.

Columbus je slavio sa 2:0 i tako prekinuo niz Red Bulla od pet utakmica bez poraza, Emilio Renteria je u 20. minuti prekinuo niz Columbusa od 245 minuta bez postignutog pogotka, a Bryan Carroll je u 48. minuti potvrdio pobjedu. Siniša Ubiparipović je za Red Bull igrao prvih 45 minuta, a onda ga je zamijenio Macoumba Kandji.

Sebastien Le Toux je iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu Philadelphiji protiv Toronta (2:1) koji deset utakmica nije znao za poraz. Dallas je pobjedom protiv Real Salt Lakea rezultatom 2:0 produžio niz neporaženosti na šest utakmica.

Jedina utakmica koja je završila bez pobjednika bila je između Colorado Rapidsa i Kansas City Wizardsa (1:1). Kansas je golom Davida Arnauda iz 20. minute vodio, da bi Conor Casey u 73. minuti poravnao rezultat i ostavio Kansas bez pobjede u Coloradu od 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.