Red Bull slavio na otvaranju novog stadiona

MLS vijesti

Red Bull slavio na otvaranju novog stadiona

Na otvaranju novootvorenog stadiona u New Yorku, domaći Red Bull j eupisao pobjedu nad brazilskim velikanom Santosom rezulatom 3:1.

Novi stadion je koštao oko 220 miliona dolara, a već na otvaranju je rasprodano svih 25.000 mjesta iako je Santos igrao bez najveće zvijezde, Robinha.

Od osnivanja kluba, New York/New Jersey Metrostars, kako se ranije klub zvao, svoje utakmice je igrao na stadionu NFL momčadi, New York Giantsa. U međuvremenu su svi klubovi u SAD-u izgradili prave nogometne stadione, pa se na taj korak odlučio i Red Bull.

S otvaranjem novog stadiona u Red Bullu se nadaju kako će i rezultati kluba biti bolji. U prošloj sezoni MLS-a je Red Bull upisao samo pet pobjeda u 30 mečeva. Prosječna posjeta na stadionu bila je 11.000 gledatelja po utakmici, a u meču kada je Red Bull igrao protiv LA Galaxyja čak 66.237 ljudi je došlo vidjeti Davida Beckhama.

Klub nosi ime Red Bull od prije četiri godine kada je austrijski proizvođač ovog energetskog napitka za 100 miliona dolara otkupio dionice kluba od AEG Entertainmenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.