Red Bull slavio nakon 24 utakmice

MLS League

Red Bull slavio nakon 24 utakmice

Najveću pažnju u ovom kolu svakako je privukoa meč u kojem je New York Red Bull ostvario prvu pobjedu nakon 24 utakmice. Derbi susret između Uniteda i Galaxya razočarao je sve.

Nakon 24 utakmice bez pobjede, morao je doći i taj dan. New York Red Bull je konačno pobijedio nekoga, a taj neko zove se Dallas. U najboljoj predstavi ove sezone domaći igrači su na Giants Stadiumu slavili sa 3:2. Posao je započeo Juan Pablo Angel u 4. minuti, a petnaest minuta kasnije Dox McCary poravnava na 1:1.

Samo osam minuta kasnije Dane Richard donosi novo vodstvo Red Bullu, a Belgijanac Dave Van der Bergh u 72. ponovo vraća stvari na početak. Ipak, samo dvije minute prije kraja utakmice Angel svojim drugim pogotkom donosi veliku pobjedu Red Bullu.    

Od utakmice od koje se najviše očekivalo nije bilo ništa. DC United i LA Galaxy razočarali su gledatelje na stadionu u Washingtonu. Među odličnim igračima oba tima nije se našao niko ko bi postigao bar jedan pogodak, tako da su gledatelji otišli razočarani. Beckham se vratio u tim nakon odležane kazne, ali nije mogao pomoći suigračima da slave.    

Najbolju utakmicu kola odigrali su Chicago i Colorado, a na kraju je Chicago slavio sa 3:2. Igrači Chicaga su napravili veliki preokret u posljednjih 20 minuta utakmice i preokrenuli rezultat od 0:2 na 3:2 u svoju korist. Colorado je vodio golovima Omara Cummingsa, ali su Cuauhtemoc Blanco iz penala, Mike Bonner, te Dasan Robinson u posljednjoj minuti donijeli novu pobjedu Fireu.  

New England Revolution je na krilima sjajnog Khelia Dubea pobijedio Real SL sa 3:1. Dube je postigao hattrick, a počasni gol za Real postigao je Darrius Barnes (autogol) u 85. minuti utakmice.  

Chivas USA je bio bolji od Toronta. Domaći igrači su bili mnogo bolji od gostiju iz Kanade i golovima Sache Kljestana u 32. i 51. minuti slavili pobjedu od 2:0.

Minimalnu pobjedu slavio je San Jose nad Kansasom od 1:0, a jedini pogodak postigao je Chris Wondolowski u sudijskom vremenu utakmice.  

Rezultati:

Chivas USA – Toronto 2:0
DC United – LA Galaxy 0:0
San Jose – Kansas 1:0
New York RB – Dallas 3:2
New England – Real SL 3:1
Chicago – Colorado 3:2


Poredak:

ISTOK: Columbus 39, Chicago 38, New England i Toronto 30, DC United 29, Kansas 21 i New York 13.
ZAPAD: Houston 39, LA Galaxy 35, Chivas 33, Seattle 32, Colorado 30, Real 27, Dallas 23 i San Jose 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.