Redknapp u januaru želi Benzemu

Francuz nova meta Spursa

Redknapp u januaru želi Benzemu

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Karim Benzema (22) želja je Tottenhama koji ga, prema pisanju otočkih medija, želi angažovati već ove zime.

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp pomno će pratiti dešavanja oko napadača madridskog Reala u narednim sedmicama, odnosno do početka zimskog prelaznog roka koji starta u januaru.

Na White Hart Laneu smatraju da bi Benzemu mogli dovesti zbog «hladnih» odnosa Francuza sa novim trenerom Jose Mourinhom.

Spursi na računu imaju sredstava za dovođenje kvalitetnih igrača, a ranije su pokušavali dovesti Diega Forlana i Luisa Fabijana. Na kraju su obojica ostali vjerni svojim klubovima u španskoj Primeri. Navodno bi Redknapp, odnosno njegovi vlasnici Benzemi ponudili 25 miliona funti.

Posdjećamo da su u ljetnom prijelaznom roku iz Madrida već doveli Rafaela van der Vaarta.

"Harry nije pokušao dovesti Benzemu ovog ljeta, jer misli da nije imao šanse. No, ako ima bilo kakve šanse, onda će učiniti sve da se taj transfer ostvari u januaru", kazao je izvor blizak Spursima za Goal.com.

I ovo je dovoljan pokazatelj da Tottenham želi u sami vrh engleskog nogometa. Benzema je Tottenhamu potreban, posebice ako znamo da su Defoe, Crouch, Pavljučenko i Robbie Keane u dosad sedam odigranih kola postigli svega jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti