Redsi su najviše trošili, vrijeme je da zarade: Klopp prodaje četvoricu "neželjenih"

Na Anfieldu žele dobro zaraditi

Redsi su najviše trošili, vrijeme je da zarade: Klopp prodaje četvoricu "neželjenih"

Kada su engleski premierligaši u pitanju Liverpool je trošio najviše na pojačanja za novu sezonu. Ipak, britanski mediji sada prenose da su na Anfieldu odlučili vratiti nešto novca u kasu prodajom igrača na koje Klopp ne računa u budućnosti.

Liverpool je tako na pojačanja za novu sezonu potršio oko 185 miliona eura. Stigli su na Anfield Fabiho, Shaqiri i Alisson, a konačno se Redsima pridružio i Naby Keita.

Jurgen Klopp je do sada odobrio prodaju samo jednog igrača, a to je bio Danny Ward koji je za oko 14 miliona eura otišao u Leicester.

Ipak, Redsi bi uskoro mogli zaraditi dodatnih 60-70 miliona eura i to prodajom četvorice igrača.

Jedan od onih koji su na izlaznim vratima Anfielda je Danny Ings. Navodno je za njegove usluge zainteresovan Crystal Palace, a Liverpool ga želi prodati za oko 23 miliona eura.

Za ovog napadača su zainteresovani još Leicester, Newcastle i Southampton, a i on sam je navodno odlučio napustiti Liverpool, iako ga je Klopp prvobitno želio ostaviti ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Golman Simon Mignolet je blizu transfera u Bešiktaš koji bi Liverpoolu donio 13-14 miliona funti, dok bi "zaboravljeni" Lazar Marković ovog ljeta mogao biti prodan Olympiacosu za naknadu u rasponu od 5.5 do 8 miliona funti.

Zadnji član skupine "neželjenih" je Divock Origi, napadač koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Wolfsburgu. Za njegove usluge je zainteresovana Valencije, a Redsi će tražiti 22-23 miliona eura za njegov transfer.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti