Redsi za nevjerovatnih 70 miliona funti dogovorili veliko pojačanje

Van Dijk dolazi u januaru?

Redsi za nevjerovatnih 70 miliona funti dogovorili veliko pojačanje

Edmir Škorić

Liverpool će konačno u januaru dobiti veliko pojačanje u odbrani.

Dugo se defanzivac holandske nogometne reprezentacije Virgil van Dijk povezuje s Liverpoolom, ali Redsi nisu uspjeli da slome otpor Southamptona.

Iako na St. Mary'su dosad nisu bježali od saradnje s Liverpoolom, Van Dijka se nisu željeli odreći prošlog ljeta i odbili su sve nalete s Anfielda. Nakon dugo vremena, čini se da je dogovor postignut.

Kako javljaju otočki mediji, Liverpool i Southampton su postigli neku vrstu dogovora, a Sveci će za prodaju ovog sjajnog stopera zaraditi čak 70 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Dijku nedostaje novi izazov, a transfer u Liverpool mogao bi biti prava stvar za ovog momka. Njega su tražili i drugi evropski klubovi, ali od početka je Liverpool najkonkretniji.

Redsi imaju strašan ofanzivi dio, pa Firmino, Mane, Salah i Coutinho garancija su za osvajanje bodova, ali šta bi to sve vrijedilo da nema kvalitetne odbrane? A poznato je da Lovren na mjestu štopera jako često radi kardinalne greške i zato je Jurgen Klopp odlučan da mu pronađe pravu zamjenu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti