Reflektori 'debitovali' u Bijeljini, Radnik i Široki remizirali
Foto: FK Radnik - službena stranica

Neriješeno u Bijeljini

Reflektori 'debitovali' u Bijeljini, Radnik i Široki remizirali

Midhat Šljivak

Radnik i Široki remizirali su (1:1) u susretu 4. kola Premijer lige BiH.

Od samog početka meča oba tima su igrala otvoren fudbal. Mekić je prvi prijetio gostima u četvrtoj minuti, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Ćorić uzvraća na drugoj strani, Kozić je siguran, a nakon nešto mirnijeg perioda igre u 26. minuti Cipetić je u odličnoj šansi. Izašao je bek gostiju sam pred Kozića, no umjesto da šutira on pokušava ubaciti za Jurilja i odbrana domaćih je reagovala.

Bradonjić je potom zagrijao dlanove Zlomislića, Pervan odmah u narednom napadu uzvraća, da bi u 42. minuti Huseinbašić imao zicer. Izašao je jedan na jedan sa Zlomislićem, ali ne koristi to i propada šansa.

Prvo poluvrijeme završeno je velikom prilikom za goste. Cipetić sjajno ubacuje za Pervana, a ovaj ne zabija sa pet metara i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

I u nastavku se igralo dosta otvoreno. Nakon niza pokušaja koji nisu bili precizni u 68. minuti Široki dolazi do vodstva. Stanić ubacuje, a na pravom mjestu je Dino Ćorić za prednost od 0:1.

Nije radost gostiju dugo trajala. U 79. minuti domaći tim je izjednačio, a pogodak je nakon sjajne akcije Bradonjića i asistencije Đurića postigao Kenan Šarić.

Široki je pet minuta kasnije imao odličnu šansu. Cipetić dobro ubacuje, a Toni Jović iz odlične pozicije šutira pravo u golmana domaćih Kozića.

Krenuo je potom Široki i po pobjedu. Do kraja su bili dominantni, ali do drugog gola nisu mogli i ostalo je 1:1.

Treba istaći da je ovaj meč prvi pod reflektorima na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Radnik - Široki 1:1 (Ćorić 68' / Šarić 78')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Kozić, Novaković, Mekić, Vasić, Bradonjić, Gogić, Huseinbašić, Đurić, Motika, Koraksić, Šubert. Još su igrali: Šarić, Janjić, Zukić, Popara

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić, Jurilj, Angelov, Marić, Stanić, Radeljić, Begić, Pervan. Još su igrali: Vukoja, Jurić, Jović,

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Bravo za reflektore ali dajte nabavite i kosilicu. Isto ko neka livada.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi