"Rekao sam Spahiću da apeluje na igrače"

Safeta Sušića brine fizička sprema

"Rekao sam Spahiću da apeluje na igrače"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u četvrtak u prijestolnici Švedske Stockholmu, gdje će u subotu odigrati prvi od dva prijateljska meča.

Susret sa Šveđanima u Stockholmu biće drugi na klupi selektora Safeta Sušića, koji, međutim, ima određenih briga uoči dvoboja sa Šveđanima. Na svu sreću, među Zmajevima nema povrijeđenih igrača i odazvaće se svi koje je Pape stavio na spisak. Međutim, sezona u velikom broju evropskih liga davno je završila, a Sušića zbog toga malo zabrinjava fizička sprema.

"Istina je da je ovo jedan nezgodan termin, jer je sezona u većini liga završila i igrači su već neko vrijeme na odmoru. Međutim, ja se nadam da igrači neće sebi dozvoliti da dođu nespremni. Razgovarao sam sa kapitenom (Emirom Spahićem op.a.) da malo apeluje na igrače da ne dođu na okupljanje nespremni. Ne bih nikako želio da se obrukamo", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Iako Zmajevima predstoje dvije prijateljske utakmice, dakle bez rezultatskog značaja, niko ne voli gubiti, pa u tom duhu reprezentativci i idu u Skandinaviju.

"Naravno, u pravu ste. Niko ne voli gubiti. Rezultati iz obje prijateljske utakmice biće veoma važni. Prije svega tu mislim na određeni kompleks koji imamo protiv jakih reprezentacija. Protiv velikih evropskih ekipa igramo slabije i ove dvije utakmice mogu nam jako dobro poslužiti da razbijemo taj kompleks. Moramo pokazati da imamo kvalitete, volje i želje da pobijedimo svaku reprezentaciju", smatra Pape.

"Pogotovo se to odnosi na susret sa Nijemcima. Međutim, to će biti jako teška utakmica. Njemačka se reprezentacija već neko vrijeme nalazi na okupu, treniraju i spremaju se za Svjetsko prvenstvo. Mi ćemo im biti posljednja provjera pred Afriku i sigurno je da će htjeti da se pokažu u najboljem svijetlu. Iz tog razloga jako mi je bitno da mi igrači dođu u top formi, kako bi mogli parirati fizički spremnim Nijemcima".

Mensur Mujdža se našao na spisku pozvanih igrača, ali, kako sada stoje stvari, ovog igrače nećemo vidjeti u dresu BiH protiv Švedske u subotu.

"Upravo smo razgovarali sa čovjekom koji je zadužen za njegove papire. Postoji mogućnost da Mujdža zaigra za BiH protiv Njemačke, ali su male šanse da debituje protiv Švedske. Situacija oko dobivanja njegovih papira se zakomplikovala, a mi smo uradili sve što je bilo u našoj mogućnosti. Ipak, sigurno je da ćemo na Mujdžu računati na okupljanju u avgustu, a on će sa nama putovati i u Švedsku i u Njemačku, kako bi mogao upoznati saigrače, te osjetiti atmosferu unutar reprezentacije", zaključio je selektor Bosne i Hercegovine u razgovoru za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti