Rekord kojim se može pohvaliti samo Njemačka
Rasprodani stadion Tivoli

Utakmicu 4. lige gledalo 30 hiljada ljudi

Rekord kojim se može pohvaliti samo Njemačka

U subotu smo pisali o situaciji koja je zabilježena na utakmici 2. Bundeslige u duelu između Union Berlina i Bochuma, kada je u 7. minuti prekinut susret kako bi fudbaleri i navijači domaćeg tima dali podršku njihovom igraču koji je obolio od rijetkog oblika raka.

Napisali smo da u Njemačkoj fudbal i ljudskost nikada neće izumrijeti, a već nova potvrda te rečenice stiže danas.

Naime, utakmicu njemačke Regional lige (4. rang) Alemannia Aachen - Rot-Weiss Essen pratilo je 30.313 navijača što je novi rekord po broju gledalaca na jednom meču ovoga ranga, a utakmica je odigrana na rasprodanom stadionu Tivoli. 

Susret u kojem su domaćini slavili sa 1:0 srušio je stari rekord iz sezone 2012/2013 koji je držao gradski derbi između 1. FC Lok Leipziga i RB Leipziga, a na kojem je bilo prisutno 24.795 gledalaca.

Njemačka je na sve načine zaslužila titulu svjetskog šampiona koju su prošlog ljeta osvojili u Brazilu, pa i zbog ovih sjajnih podataka, jer se fudbal u Njemačkoj zaista voli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.