Remetić i Krajina napustili Libiju
Remetić (lijevo), Krajina (u sredini)

Bh. trenerski dvojac se sporazumno razišao sa klubom pred novu godinu

Remetić i Krajina napustili Libiju

S. Mlaćo
Bh. stručnjak Igor Remetić napustio je Libiju.

Nakon sedam mjeseci provedenih u toj zemlji, Remetić kreće u nove izazove.

Remetić je sa klupe vodio AlTahadi iz Benghahia, a u stručnom štabu radio je i video analitičar Jasmin Krajina.

Čelnici kluba donijeli su odluku da u 2022. godinu krenu samo sa domaćim kadrom, te su dvije strane sporazumno dogovorile prekid saradnje.

Remetić je ovu informaciju potvrdio za SportSport.ba

“U novu godinu klub ulazi bez stranaca. Bilo je prelijepo sedam mjeseci, polusezoni smo okončali na osmom mjestu. Sada se želim odmoriti, ali ne isključujem mogućnost povratka u libijski fudbal“, kazao je Remetić kojeg smo 'ulovili' sa Krajinom, u vrijeme kada su se spremali za let za Kairo.

Remetić je prvo radio kao šef omladinskog pogona, ali kvalitetnim i predanim radom brzo je dobio povjerenje da bude šef struke prvog tima.

Bilo je to prvo inostrano iskustvo za ovog Mostarca i sigurno će ga pamtiti po lijepom. U BiH je Remetić radio u Veležu, Turbini, TOŠK-u, Travniku, Neretvancu iz Metkovića...

Kada je Krajina u pitanju, radio se o veoma ambicioznom stručnjaku koji je do sada radio u Akademiji FK Sarajevo te FK Željezničar, ŠF Sparta, FK Olimpik, ali i FC Muscat iz Omana.

Svojim znanjem i visokim profesionalizmom brzo je 'osvojio' simpatije i u Libiji, pa sigurno neće dugo čekati na novi angažman, možda već u ovoj zemlji.

Top Komentari

Kako ga Krajina stručnjak nije izvadio sa prezentacijom i dronom? Nije trenerski posao laptop i PowerPoint. Treba imati iskustva a i znanja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti