Remi Airbusa i Haugesunda

Prvo pretkolo

Remi Airbusa i Haugesunda

Midhat Šljivak

Fudbaleri velškog Airbusa i norveškog Haugesunda remizirali su 1:1 u susretu prvog pretkola Evropske lige.

Potencijalni rivali Sarajeva u drugom pretkolu nisu odigrali naročito lijepu utakmicu, a na kraju je susret okončan bez pobjednika, iako je norveški tim bio favorit. 

Velšani su prvi stigli do vodstva u ovom susretu. Igrala se 29. minuta kada je mrežu gostujućeg golmana Bratveita pogodio Johnson za prednost Airbusa od 1:0.

Na poluvrijeme se ipak otišlo neriješenim rezultatom. Bamberg je u 43. minuti izjednačio rezultat na 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta, iako su oba tima u drugom poluvremenu mogla doći do gola.

Tako će protivnika Sarajevo saznati tek u revanšu za sedam dana.

Još nekoliko zanimljivih utakmica se igralo danas. Slovenački Koper je s 5:0 savladao na gostovanju Čelik iz Nikšića, a uvjerljiv je bio i Rosenborg protiv latvijske Jelgave (4:0). 

Makedonsko Turnovo je na domaćem terenu poraženo od gruzijske ekipe Chikhura s 0:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, prvo pretkolo:

Airbus - Haugesund 1:1
Čelik - Koper 0:5
Rosenborg - Jelgava 4:0
Turnovo - Chikhura 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.