Remi Bayera i Schalkea, Kolašinac zaigrao u finišu

Derbi kola okončan podjelom bodova

Remi Bayera i Schalkea, Kolašinac zaigrao u finišu

Derbi 14. kola Bundeslige odigran je u Leverkusenu, gdje su večeras se sastali Bayer i Schalke.

Zanimljiva utakmica okončana je remijem (1:1), pa su se obje ekipe na kraju morale zadovoljiti sa po jednim osvojenim bodom.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ali se u nastavku nije dugo čekalo na promjenu rezultata. Choupo-Moting je na asistenciju Goretzke savladao Lena i doveo Schalke u vodstvo od 1:0. Gosti iz Gelsenkirchena su prednost čuvali do 85. minute, a onda je Riether autogolom postavio konačan rezultat ove utakmice.

Za ekipu Schalkea zaigrao je i Sead Kolašinac, koji je u igru ušao u 78. minuti umjesto Goretzke.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Augsburg i Wolfsburg su remizirali odigravši utakmicu bez golova. Najzanimljiviji detalj utakmice desio se u 85. minuti, kada je isključen Dante.

Wolfsburg je sa desetoricom na terenu do kraja ipak sačuvao jedan bod, kojim ekipa Dietera Heckinga na kraju može biti zadovoljna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Bayer Leverkusen - Schalke 1:1
Augsburg - Wolfsburg 0:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije