Remi Bešiktaša i Basaksehira u ludoj završnici

Turska Super liga, 9. kolo

Remi Bešiktaša i Basaksehira u ludoj završnici

Večeras je na Vodafone Areni odigran istanbulski derbi u kojem su snage odmjerili Bešiktaš i Basaksehir. Meč je na kraju okončan rezultatom 1:1, a oba pogotka viđena su u posljednjim minutama susreta.

Bešiktaš je tražio pobjedu u ovom duelu kako bi se uspio vratiti u vrh tabele, ali u prvih 45 minuta nije bilo golova. Prava uzbuđenja su uslijedila u samom finišu, kada je Basaksehir u 89. minuti poveo sa 1:0 golom Freija.

Bešiktaš je svim silama krenuo po poravnanje do kojeg je i došao u drugoj minuti nadoknade, kada je Duško Tošić zabio za konačnih 1:1. 

Domaći tim je u sljedećoj akciji bio u sjajnoj prilici za potpuni preokret, ali se golman gostiju Babacan istakao sjajnom intervencijom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća je na terenu proveo 90 minuta, a izmijenjen je u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je umjesto njega u igru ušao Tosun.

Bešiktaš ostaje na sedmom mjestu sa 15 bodova koliko ima i šestoplasirani Fenerbahče, dok je Basaksehir peti sa dva boda više. Na tabeli i dalje vodi Galatasaray sa 23 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi