Remi Catanije i Parme

Serija A, 20. kolo

Remi Catanije i Parme

Edmir Škorić

Bez pobjednika, rezultatom 1:1, okončan je duel Catanije i Parme, prvi u 20. kolu italijanske Serije A.

Na Angelo Massimino stadionu u Cataniji sastali su se istoimeni domaćin i Parma. Bio je to susret bez previše žara, okršaj 12-plasirane i 13-plasirane momčadi prvenstva. I nakon ove utakmice Parma ostaje bod iznad Sicilijanaca.

Ovo je bila sedma uzastopna gostujuća utakmica Parme bez pobjede. Poveli su domaći u 34. minuti, kada je Gonzalo Bergessio na asistenciju Marca Biagiantija matirao Nicolu Pavarinija.

Radost Catanije trajala je deset minuta. Francesco Modesto je pogodio u finišu prvog dijela za konačnih i najrealnijih 1:1.

Serija A, 20. kolo:

Catania - Parma 1:1 (Bergessio 33/ Modesto 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.