Remi Celte i  Sociedada

Primera

Remi Celte i Sociedada

Midhat Šljivak

Celta je na svom Balaidos stadionu u prvom susretu 21. kola Primere dočekala Real Sociedad, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Nakon što je prvih pola sata donijelo vrlo lošu igru u kojoj su gosti iz San Sebastiana imali nešto bolju igru, iz prve prave prilike Celta je došla do vodstva u 32. minuti. Aspas je nakon sjajne akcije domaćih ostavio loptu za Michaela Krohna-Dehlija, koji je matirao Brava za vodstvo Celte od 1:0.

Do kraja poluvremena Celta je bila nešto bolja, te su stvorili još dvije dobre prilike pred golom gostiju, ali se na poluvrijeme otišlo s minimalnim vodstvom domaćih.

U 50. minuti Celta je ostala sa igračem manje nakon što je Fernandez dobio drugi žuti karton. Samo devet minuta kasnije Real Sociedad je preko Gorke Elustonda došao do poravnanja rezultata na 1:1. Iako su imali igrača više u većem dijelu drugog poluvremena, tim iz San Sebastiana nije uspio iskoristiti terensku inicjativu, pa su na kraju domaći uspjeli sačuvati jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.