Remi Club Bruggea i Newcastlea iskoristio Bordeaux

Grupa D Evropske lige

Remi Club Bruggea i Newcastlea iskoristio Bordeaux

Edmir Škorić

U grupi D Bordeaux je minimalno savladao Maritimo, dok je duel Club Bruggea i Newcastlea okončan bez pobjednika.

Portugalcima je u Bordeauxu presudio David Bellion, bivši napadač Mancehster Uniteda, koji je u 16. minuti glavom loptu poslao u mrežu nakon centaršuta Nicolasa Maurice-Belaya. 

 

Bordeaux je ovom pobjedom došao na sedam bodova i na pragu je plasmana u narednu fazu natjecanja, dok je Maritimo ostao na dva boda i sve su prilike da će ostati na toj poziciji. 

 

U duelu Club Bruggea i Newcastlea nije bilo pobjednika, što je opet najviše odgovaralo Bordeauxu. Potrebna je bila potrebnija Belgijancima, no do nje nisu došli. 

 

Club Brugge je imao 2:0 prednost nakon nepunih 20-ak minuta igre Trickowski je u 14. minuti pogodio za 1:0, a Jorgensen samo pet minuta kasnije povisio na 2:0. Anita tri minute prije kraja vraća Svrake u igru, a iskusni Ameobi u 44. minuti postavlja konačan rezultat.

 

Grupa D: 

Club Brugge - Newcastle 2:2 (Trickovski 14, Jorgensen 19/ Anita 42, Ameobi 44)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bordeaux - Maritimo 1:0 (Bellion 16)

 


Newcastle-anita | @spherachannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti