Remi Deportiva i Mallorce

Kup kralja

Remi Deportiva i Mallorce

Midhat Šljivak

Deportivo i Mallorca su na Riazoru odigrali posljednji susret šesnaestine finala Kupa kralja, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Nakon što u prvom poluvremenu golova nije bilo, u nastavku su oba tima postigla po jedan gol. Do vodstva su domaći stigli u 55. minuti. Nakon jedne odbijene lopte Manuel Pablo je fantastičnim šutem savladao golmana Mallorce Dudu Aouatea za vodstvo tima iz La Corune od 1:0.

Mallorca je nakon primljenog gola zaigrala mnogo bolje. Napadi gostiju isplatili su se u 71. minuti kada su stigli do poravnanja rezultata. Nakon kornera u kaznenom prostoru se najbolje snašao Geromel, kojem nije bilo teško sa svega tridesetak centimetara loptu ubaciti u mrežu Depora za 1:1.

Zatim je Deportivo krenuo po pobjedu, ali i pored nekoliko dobrih pokušaja koje su imali do pobjedničkog gola nisu mogli doći, te Mallorca uzvrat na svom terenu čeka sa malom prednošću u odnosnu na svog današanjeg domaćina.

 


Golazo de Manuel Pablo @SpheraChannel by SpheraChannel
Dep1Mal1 @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.