Remi Egipta i Alžira, Danska i Španija odradile posao

Bez previše uzbuđenja

Remi Egipta i Alžira, Danska i Španija odradile posao

M. Maksimović

Španija nastavlja odrađivanje posla u grupnoj fazi takmičenja. Nakon sigurnih pobjeda protiv Alžira i Egipta savladana je i Australija, u posljednjem treningu pred utakmice sa Mađarskom i Hrvatskom.

Australija je ostala na katastrofalnih -40, završilo je 51:11.Čak sedam Španaca je postiglo pet ili više golova. Najefikasniji je bio Albert Rocas sa devet golova,sedam je dodao Garcija.Australci su postigli tek 11 golova za 60 minuta, Callum Moncey se četiri puta upisao u strijelce.

 

Alžir i Egipat su u afričkom derbiju na kraju podijelili bodove, odrigravši 24:24.Egipćani su tražili priliku za revanš nakon poraza u polufinalu Afričkog prvenstva prošle godine, dobrim dijelom su bili blizu. Na poluvremenu su vodili četiri razlike, na početku drugog i plus pet, ali su Alžirci serijom 4:0 u šest minuta uhvatili priključak.U posljednjih 11 minuta, obe selekcije su postigle po tri gola.

 

Mamdouh je na početku posljednje minute postigao gol za vodstvo Egipta, ali su Alžirci uhvatili bod golom Cheboura.Egipćani su imali 12 sekundi, ali to ime je bilo premalo za gol.Ahmed Mostafa je igrao sam, od 24 gola, devet je njegovih.Hady Mohamed je upisao 12 odbrana.Alžirci su imali trojicu sa pet golova Chehbour i Mokrani su ih postigli bez promašaja, Omar Benali je također zabio pet ali uz četiri promašaja.

 

Čilenaci su držali priključak protiv Danske, na poluvremenu je bilo podnošljivih -4 (17:13), ali su u nastavku vrlo brzo stvari došle na svoje mjesto. Za osam minuta serijom 8:2, Danska je stvorila nedostižnih 25:15. U tom drugom dijelu Danci su postigli čak 26 golova u 30 minuta za ubjedljivih 43:24.

 

U cijeloj utakmici Danci su promašili tek deset lopti, Eggert je prednjačio sa devet golova od deset lopti, Green je skinuo 15 šuteva.Ubjedljivo najbolji na drugoj strani je bio Rodrigo Salinas sa 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.