Remi Elaziga i Genclera: Sesar i Zec podijelili bodove

Fenerbahče bolji do Akhisara

Remi Elaziga i Genclera: Sesar i Zec podijelili bodove

A. Haznadarević

Posljednja dva duela nedjeljnog dijela programa turske Super lige, odigrale su momčadi Elazigspora i Genclerbirligija i Fenerbahčea i Akhisara.

Elazigspor našeg reprezentativca Ivana Sesara je remizirao sa Genčlerbirligijem čije boje brani drugi bh. predstavnik Ermin Zec, a rezultat je glasio 1:1.

 

Poveli su gosti golom Ante Kulušića u 17. minutu, a taj rezultat je ostao na semaforu sve do pred kraj meča, kada je u 86. minutu Tidiane Sane izjednačio na 1:1. 

 

Ivan Sesar je u igru ušao u 34. minutu te je odlično odigrao do kraja, dok se Ermin Zec kao i obično našao u prvoj postavi svog tima, za koji je odigrao 80 minuta.

 

Meč Fenerbahčea i Akhisara, pripao je domaćinima koji su trijumfovali sa 2:0. Prvi gol je bio djelo Weba iz 47. minuta, dok je pobjedu zaključio Sow sedam minuta pred kraj regularnog toka utakmice.

 

Super liga, 27. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Elazigspor - Genčlerbirligi 1:1 (Sane 86 / Kulušić 17)

Fenerbahče - Akhisar Belediye 2:0 (Webo 47, Sow 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.