Remi Električara i Milana, Viktoria bolja od Maribora

Milanezi gostovali u Eindhovenu

Remi Električara i Milana, Viktoria bolja od Maribora

Večeras je PSV Eindhoven dočekao Milan u okviru četvrtog pretkola Lige prvaka. Susret je završen rezultatom 1:1.

Domaći su zaprijetili već iz prvog napada na susretu, ali je udarac Matavža otišao pored lijeve stative Abbiatijevog gola. Nastavio je PSV sa napadima Wijnaldum je sjajno pokušao u osmoj minuti susreta, ali je Abbiati odlično intervenisao. 

U 15. minuti susreta gosti iz prve prave prilike dolaze do vodstva. Ignazio Abate je u ulozi asistenta, a mrežu Električara trese El Shaarawy. Samo minutu kasnije nova prilika za Milan, Balotellije sjajno šutao, ali Zoet brani uz pomoć prečke. 

Maher je zaprijetio u 24. minuti susreta, ali se rezultat nije mijenjao. Novu veliku priliku PSV je imao u 36. minuti susreta, ali je udarac Mahera zaustavila prečka.

PSV je bio mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu utakmice, ali je Milan na odmor otišao sa minimalnim vodstvom. 

Domaći nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu dolaze do izjednačenja. Veliku je grešku napravio Abbiati, a strijelac je bio Tim Matavž.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika, a susret je završen rezultatom 1:1, pa je Milan otišao kući sa odličnim rezultatom. 

Viktoria Plzen koja je u drugom pretkolu eliminisala našeg predstavnika, Željezničar dočekala je na svom terenu Maribor. Već nakon osam minuta igre domaći su došli do vodstva, a strijelac je bio Čišovsky. Domaći u 58. minuti susreta dolaze do dva gola prednosti, a strijelac je Darida. 

Gosti su rezultat smanjili u 66. minuti susreta, a strijelac je bio Aleš Mejač. Domaći su u 90. minuti susreta došli do trećeg gola, a strijelac je bio Duriš.


01 by hoyno25


10 by hoyno25


21 by hoyno25

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


11 by hoyno25


20 by hoyno25

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.