Remi FK Sarajevo u prvoj provjeri u Turskoj

Prijateljski meč u Turskoj

Remi FK Sarajevo u prvoj provjeri u Turskoj

S. Mlaćo

Svoj prvi pripremni meč u Turskoj danas su nogometaši FK Sarajevo odigrali protiv makedonskog Shkupija. Završilo je 1:1.

Sarajevo je bolje otvorilo meč, već u drugoj minuti Tatar šutira, golman Azizi brani. U 16 minuti lijepa akcija bordo tima, lopta odlazi do Rahmanovića, ali ovaj iz izgledne pozicije pogađa prečku.

Tri minute kasnije Sarajevo je povelo. Ubacio je Velkoski iz kornera, Rahmanović glavom matira Azizija koji je proletio u prazno.

Makedonci su u 32. minuti mogli do izjednačenja, no Ustabasi nije pogodio iz izgledne pozicije. U 41. minuti Lazić i Koačević su neodlučni, a ovaj drugi ruši jednog igrača Shkupija i dobija crveni karton, a sudija pokazuje na centar.

Na gol Sarajeva stao je mladi Dizdarević, Pidro je morao vani. Broja je bio siguran sa 11 metara i na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:1.

Makedonci su bolje otvorili drugi dio. Iseni je šutirao u 49. minuti, Dizdarević sjajno brani. Pet minuta kasnije Bajrami pokušava iz slobodnog udarca, Dizdarević vadi loptu ispod prečke i spašava svoj tim.

Nakon toga bez većih uzbuđenja. Makedonci su imali više loptu u svom posjedu, dok je Sarajevo bilo bezopasno sa deset nogometaša u polju.

Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je 1:1.

Prijateljski meč:

FK Sarajevo - FC Shkupi 1:1

FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Mujakić, Hebibović, Pidro, Stanojević, Crepulja, Tatar, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović.

FC Shkupi: Azizi, Ristovski, Zango, Bilali, Ismail, Bajrami, Iseni, Broja, Ustabasi, Serginho, Angelov.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yebem_velez_pisam_horde
Bordo pizde
0 13
helemnejse00
Zato su oni došli ranije od Želje što bi vanja8 rekao hehe :D
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi