Igrači FK Sarajevo trenirali u Antaliji, danas prva prijateljska utakmica

Bordo tim na pripremama u Turskoj

Igrači FK Sarajevo trenirali u Antaliji, danas prva prijateljska utakmica

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva otputovali su jučer u Antaliju gdje će odraditi finalni dio priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je prvi dio priprema odradio u Sarajevu i Ljubuškom, a izabranike Husrefa Musemića finalni dio očekuje u turskoj Antaliji. Ekspedicija FK Sarajevo jučer je otputovala za Antaliju gdje su igrači ovog tima jutros odradili prvi trening.

Tempo na jutarnjem treningu bio je nešto lakšeg tempa s obzirom da igrači Sarajeva već danas igraju prijateljsku utakmicu protiv Shkupija. Ekipu Sarajeva u Antaliji pored ove utakmice očekuju još tri pripremna duela 5. februara ovaj tim igra protiv Napretka iz Kruševca, 11. februara protiv Astane, a dan kasnije protiv Saburtala.

Na pripemama u Antaliji će tradicionalno biti i ekipa portala SportSport.ba, a izvještaje s treninga i utakmica bh. ekipa s priprema u Turskoj možete pratiti na našem portalu.

Husref Musemić: Pitamo se šta nas čeka kada dođemo kući

Pred polazak u Tursku medijima se na sarajevskom aerodromu obratio šef struke FK Sarajevo Husref Musemić.

"Vrijeme brzo prolazi. Završni je dio priprema i nadam se da ćemo imati bolje vrijeme nego do sada. Nadam se da će uslovi biti bolji, imamo dogovorene četiri utakmice i radit ćemo na uigravanju. Većina igrača će dobiti priliku", kazao je Musemić.

"Znate da sam rijetko kad zadovoljan, ali generalno sada jesam. Sad ćemo da vidimo koliko možemo sve to prenijeti na teren i uigrati ekipu za početak prvenstva. Sada se postavlja pitanje šta nas čeka ovdje kad se vratimo u BiH, odnosno kakvi tereni. Ali kako bude nama, tako će i ostalima".

Dodao je da je fokusiran na svoju ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratim rivale, ali opterećen sam svojom ekipom. Jesenas smo pokazali da možemo napredovati i da neki igrači mogu dadadnu više nego što je to bilo u prvom dijelu", jasan je bio šef struke bordo tima.

Na put u Tursku krenuli su: Halilović, Handžić, Šišić, Bekić, Hebibović, Rahmanović, Crepulja, Pidro, Mujakić, Šabanović, Mustafić, Kovačević, Lazić, Tatar, Dupovac, Velkoski, Ahmetović, Džafić, Stanojević, Šofranac, Resić, Kurdić, Salčin, Dizdrarević, Đokanović, te Cruz i Jahić koji su na probi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

vanja8
Mi cemo i zavrsiti pripreme dok Željo stigne....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi