Remi FK Sloboda i FK Olimpik u prijateljskom susretu

Meč odigrao u Međugorju

Remi FK Sloboda i FK Olimpik u prijateljskom susretu

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Slobode i Olimpika danas su odigrali prijateljsku utakmicu u Međugorju koja je završena rezultatom 1:1.

Prvu šansu na današnjem meču imao je Olimpik kada je pokušao Pehar, ali je odbrana Slobode uspjela blokirati njegov udarac. Nakon toga dobro je pokušao Hiroš, ali je šutirao preko gola Slobode.

Sloboda je nakon toga preuzela incijativu, a fantastičnu šansu ovaj tim imao je u 26. minuti. Šut Husejinovića je izblokiran, a na loptu je natrčao Adžem koji propušta zicer.

Ipak, Sloboda je u 34. minuti uspjela da dođe do prednosti, a mrežu Olimpika zatresao je Vidović za 1:0. Odličnu šansu Sloboda je imala već u narednom napadu kada je pokušao ponovo Vidović, ali je šutirao malo iznad prečke sarajevskog tima.

U drugom poluvremenu Olimpik je bio nešto bolji protivnik. To su igrači ovog tima iskoristili u 58. minuti kada su poravnali na 1:1. Bibić je sjajno centrirao, a eurogol postigao je Radovac.

Nakon toga Olimpik je preuzeo incijativu na sredini terena, ali nije bilo ozbiljnijih prilika. Do neke izglednije šanse čekali smo finiš utkamice. U 90. minuti odlično je pokušao Jusufi, ali je njegov udarac zaustavio golman Slobode.

Prijateljska utakmica:

Sloboda - Olimpik 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Vukliš, Beganović, Ignjatović, Adžem, Ivetić, Alispahić, Hadžanović, Baraban, Husejinović, Smajić, Vidović.

Olimpik: Trifković, Kurtović, Uzelac, Stojanović, Milović, Handžić, Hiroš, Zeba, Pandža, Pehar, Osmanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Treba Slobodi spic pod hitno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi