Minimalan poraz Olimpika u Međugorju

Minimalan poraz Olimpika u Međugorju

Samir Mlaćo

Fudbaleri Olimpika poraženi su u drugom pripremnom meču u Međugorju od Lučkog sa 1:0.

Gosti su već nakon pet minuta igre stigli do pogotka kada su iskoristili oklijevanje odbrane Olimpika, a najbolje se snašao Vajdovčić koji je savladao Trifkovića za vodstvo hrvatskog sastava.

Sarajevski tim je imao posjed lopte u ovom duelu i bio konstantna prijetnja za gol Lučkog. Slobodan udarac Stojanovića završio je u živom zidu gostiju, a nekoliko odličnih akcija golman Lučkog je uspio da odbrani. U 20. minuti Uzelac je postigao pogodak, ali su ga sudije poništile zbog navodnog ofsajda.

Do kraja poluvremena Olimpik je imao posjed lopte, ali nije uspio da dođe do pogotka. Pokušaj Hiroša u 39. minuti završio je malo iznad prečke dok je Zeba dvije minute kasnije pokušao sa vrha šesnaesterca, ali njegov udarac prolazi malo pored stative.

Odličnu priliku Vukovi su imali u 61. minutu. Nakon centaršuta sa strane, sjajno je po golu Lučkog šutirao Dejan Uzelac, ali je golman gostiju odlično odbranio i ispod same prečke izbacio loptu. Šest minuta kasnije u dobroj šansi je i Hiroš. Lijepo je šutirao, no golman Lučkog se još jednom istakao i zautavio i taj šut.

Gospodario je Olimpik terenom u drugom poluvremenu, pritiskali su gol Lučkog, dobro trčali, a Lučko se branilo i iz kontranapada pokušavalo da zaprijeti golu Bandovića.

Novu dobru priliku Olimpik propušta u 80. minutu. Adnan Osmanović je sa ivice kaznenog prostora šutirao iz slobodnog udarca, tik pored gola.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja utakmice bez uzbuđenja i NK Lučko je slavio sa minimalnih 1:0.

FK Olimpik: Trifković (od 46. Bandović), Kurtović (od 46. Milović), Jusić, Uzelac, Stojanović (od 75. Sadiković), Handžić, Hiroš (od 85. Džafić), Zeba (od 60. Radovac), Osmanović, Pandža (od 70. Muminović) i Pehar (od 60. Bibić).

Top Komentari

RASanticeva
No Kazlagić, no party
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi