Remi Francuske, prvijenac Griezmanna

Bez pobjednika u Parizu

Remi Francuske, prvijenac Griezmanna

Reprezentacije Francuske i Paragvaja odigrale su u Parizu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema Galskih pijetlova za Mundijal. Rezultat na kraju glasio je 1:1.

Francuska je bila konkretniji protivnik u prvom poluvremenu ali ipak nije uspjela slomiti otpor neugodnih Paragvajaca koji su izdržali sve nalete.

Na prvi gol čekalo se do 82. minute kada je napadač Sosiedada Griezmann postigao gol prvijenac u nacionalnom dresu. Da svoj prvijenac ne zapamti po pobjedi pobrinuo se Caceres na samom kraju utakmice. Hladan tuš za Francuze desio se u 89. minuti kada je pomenuti igrač iz slobodnog udarca pogodio za konačnih 1:1, nakon loše intervencije Llorisa.

Do kraja su Francuzi prijetili preko Girouda, međutim bez učinka. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.