Remi Galate i Bursaspora, Višćin Istanbul BB poražen

Bh. internacionalac odigrao cijeli meč

Remi Galate i Bursaspora, Višćin Istanbul BB poražen

A. Haznadarević

Odigrana su još dva duela turske Super lige, u kojima su Bursaspor i Galatasaray odigrali neriješeno 1:1, dok je Antalyaspor savladao Istanbul B.B. sa 1:0.

Osma ekipa prvenstva je pružila sjajnu partiju, ne dozvolivši vodećem Galatasarayu da odnese sva tri boda. Domaći su prvi doši i u vodstvo, nakon što je Ozbayrakli ubacio za Sebastana Pinta, koji glavom zabija za 1:0.

 

Odgovor Galatasaraya stigao je već u 30. minutu susreta, kada je Selcuk Inan uposlio Umuta Buluta, koji postiže izjednačujući pogodak, a kasnije se kasnije ispostavilo da je postavio i konačni rezultat meča.

 

Treba dodati i to da je od novopridošlih igrača u timu Galate, priliku dobio i Holanđanin Wesley Sneijder, koji je u igru ušao u 70. minutu.

 

U drugom susretu, Istanbul BB, za koji nastupa naš internacionalac Edin Višća, poražen je na gostovanju kod Antalyaspora sa 1:0.

 

Jedini pogodak djelo je Lamine Diarre, koji je u 47. minutu susreta nakon asistencije Bassana riješio pitanje pobjednika.

 

Ono što raduje je to da se Edin Višća kao i obično našao u udarnoj postavi svoje ekipe, te je odigrao kompletan susret.

 

Super liga, 20. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bursaspor - Galatasaray 1:1 (Pinto 18 / Bulut 30)

Antalyaspor - Istanbul B.B. 1:0 (Diarra 47) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.